(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Lubošův vynález
Potřebné ingredience
400 g libového hovězího masa ( může být i dančí ), 1 sklenice zeleniny Moravanka, 10 větších brambor, 150 g másla, 1/4 l smetany ke šlehání, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Pekáček na dně vyložíme plátky másla, potom dáme vrstvu nakrájených brambor, osmahnuté maso a na to vysypeme zeleninu i se šťávou ( větší kousky pokrájíme ) a dosypeme zbylé brambory. Navrch dáme ještě pár plátků másla a přiklopíme buď druhým pekáčkem stejné velikosti nebo pokryjeme alobalem. Pečeme dokud nejsou brambory měkké, je-li tomu tak, dopékáme už odkryté. Když brambory začnou růžovět, zalijeme směs šlehačkou, promícháme a necháme ještě 5-7 minut péci. Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
24. 1. 2011, 18:37
Znám,vynikající